Mijn Weightloss Journey: April 2019

Het is niet de eerste keer dat ik van plan ben om een flink en dan bedoel ik FLINK aantal kilo’s af te vallen. Het is mij al eens eerder gelukt, maar nu is het de bedoeling dat het ook echt weg blijft. Begin januari was het weer zo ver, ik was klaar met alle shit en besloot het weer grof op te gaan pakken. Het is nu begin maart en de vraag is nu of ik wat vooruitgang heb geboekt.

Op 2 januari 2019 heb ik mij gewogen en gaf de weegschaal exact 102kg aan. Belachelijk veel inderdaad. Maar het kan erger. 3 jaar geleden woog ik 117 op mijn allerzwaarst. Ik heb dat toen naar beneden gekregen naar 86, maar dat is er dus niet geheel af gebleven, iets met stress.

mijn begingewicht was dus 102. Nu ruim 3 maanden later zit ik op 95.2kg. dat is al bijna 7kg in de min. Niet slecht vind ik zelf. Natuurlijk kan je jezelf verhongeren en bakken met gewicht kwijt raken in korte tijd, maar ik probeer dit wat anders aan te pakken. Echt goed op mijn voeding letten en dan vooral op dat ik niet teveel calorieën binnen krijg, 3 keer in de week ben ik in de sportschool te vinden en daarnaast loop ik elke pauze op mijn werk een rondje van een halfuur. Genoeg beweging dus zou je zeggen.

Aan de ene kant vliegt het er af en aan de andere kant heb ik nog een heel lange weg te gaan. Ook ik heb af en toe mijn momenten dat het echt niet makkelijk gaat en dat ik het liefste het hele gangpad aan chips leeg vreet in de supermarkt. Chips is echt mijn drug of choice en ik ben er veel te gek op. Drie keer raden waar al die kilo’s vandaan zijn gekomen. Ja, ik heb een schildklier probleem maar ik weet donders goed dat ik niet bepaald gezond geleefd heb.

Opzich gaat het dus wel goed en ervaar ik niet heel veel moeite en in de sportschool boek ik ook genoeg vooruitgang om het leuk te houden, dat is ook heel gaaf, maar die spiegel… die moet ik nog even wat leuker gaan vinden.

waar ik echt aan vast moet houden is het doorzettingsvermogen en mijzelf er maar aan blijven herinneren dat ik het wel kan en dat het uiteindelijk allemaal wel goed gaat komen. Ik kan die kilo’s er wel weer af halen en tevreden zijn met wat mij in de spiegel aan kijkt, maar soms heb je gewoon echt van die dagen dat alles kut is. We blijven doorgaan en hopelijk voel ik mij snel wat lekkerder in mijn vel. Dat moment kijk ik echt zo naar uit.

Wat ik mij ook nog heel goed realiseer is dat ik nog een hele hele lange weg te gaan heb en soms is dat best moeilijk om mee om te gaan. Het gaat er gewoon niet zo makkelijk af als dat het er bij kwam, het vergt echt veel moeite en discipline en dat zijn dingen die soms nog best wel bagger moeilijk zijn. Terwijl ik dit typ heb ik bijvoorbeeld echt een neiging om de hele kast leeg te eten en dat gaat nou eenmaal niet. Moeilijk… maar ik kom er wel, uiteindelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *