Mijn doelen voor 2019

NEW YEAR, NEW ME! En dat schreeuw ik uit sarcasme, want nooooope… ik ben nog altijd hetzelfde, niks is veranderd. Hoewel, mijn motivatie voor shit is weer even aangezwengeld gok ik zo. Bedoel, dit is het eerste wat ik op mijn nieuwe blog gooi, dus hier gaan we. 2018 was de eerste 9 maanden zwaar ruk en daarna werd het langzaamaan steeds beter. Maar het kan beter, dus hier gaan we.

Geen goede voornemens, maar doelen, want ik ga mij niet aan voornemens houden. Maar doelen is iets waar ik misschien nog wel wat mee kan, ligt wat meer druk op weet je.

Ik wil meer lezen dit jaar. Ik heb nog genoeg boeken liggen waar ik een begin in heb gemaakt of die al tijden stof lopen te happen en het wordt tijd dat ze geopend worden, want ik heb ze toch echt gekocht omdat ik ze wil lezen. Ik ga geen ‘ik wil minimaal zoveel boeken lezen dit jaar’ doel opstellen, want dat gaat hem toch niet worden.

Mijn blog van de grond krijgen. En zie hier… mijn eerste poging.

Het sporten weer oppakken. Tot en met ongeveer een half jaar geleden sportte ik 5 keer in de week, nu helemaal niet. Ik ga het wel weer oppakken, maar 5 keer in de week niet meer, dat was te gek. Nu is het doel gemiddeld zo’n 3 keer per week, dat lijkt haalbaar.

Afvallen. Maakt niet uit hoe veel of hoe weinig, als er maar iets van gewicht van af gaat. Want hoe je het ook went of keert, ik ben veel te zwaar.

Minder snaaien. Ik heb in december bijna alles gegeten wat los en vast zat en dat merk ik goed aan hoe strak mijn winterjas nu zit. Tijd om de chips, nootjes en koekjes wat meer te laten staan.

Creatiever bezig zijn. Na 12 weken een cursus verven en tekenen te hebben gevolgd moet ik dat ook echt thuis gaan oppakken. Ik heb een kast vol aan ‘zooi’ die ik daarbij kan gebruiken, maar dan moet ik het natuurlijk ook wel doen. Want leuk is het zeker…. en ik was er nog goed in ook nog.

Trainen om een marathon te roeien. Ik roei nu met redelijk gemak ruim 8.5km, maar 42.195 meter is toch wel flink wat meer dan dat. Toch wil ik mij er aan wagen ergens dit jaar een marathon te roeien… en daar moet voor getraind worden.

Vaker ja zeggen. Ik ben nogal koppig en heb een heel duidelijk beeld van wat ik wel en niet wil, maar soms komen er veel te leuke dingen uit als ik toch ja zeg op dingen, dus misschien moet ik het maar vaker proberen. Kijken hoe dat wordt.

Sparen voor eigen vermogen van een koophuis. Het wordt de starter niet bepaald gemakkelijk gemaakt en het is iets waar ik al een tijdje erg mee bezig ben en ook graag meer over praat in hoe ik dit voor elkaar krijg.

Minder lui zijn. Ik kan veel te goed niks doen en dat helpt niet echt als je de doelen zoals hierboven beschreven ziet, dus tijd om wat meer van mijn reet af te komen, helaas.

Goed, dat waren 10 dingen waar ik mij wel een jaar zoet mee kan houden volgens mij. Ben erg benieuwd wat ik hier van ga bakken, maar gok dat het wel wat meer handelbaar is dan echt vaste voornemens te hebben, want ook als ik faal, dan heb ik het geprobeerd. Niet dat ik daar extra brownie points voor krijg, maar hey…. het is een begin.

Nog suggesties? Of eigen doelen/voornemens?

BlogPosts Die Je Misschien Ook Leuk Vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *