Mijn Balans Planner

Met spoed had ik structuur en balans in mijn leven nodig. Het overzicht was ik kwijt en bijna elk weekend vroeg ik mij af of ik wat te doen had… of aan het vergeten was. Chaos, vooral ook in mijn hoofd. Ik ging mee met de flow, maar die flow ging eigenlijk net iets te hard. Ik waaide niet meer lekker mee, maar belande met mijn bek op de grond, rot op met je flow.

Overal op social media werd ik kapot gegooid met planner hier, planner daar, maak je eigen planner en bla bla bla. Maar wat wilde ik nou eigenlijk precies doen met mijn planner? Die vraag is van zo’n groot belang om uit te zoeken welke planner nou daadwerkelijk bij je gaat passen. En heel eerlijk, ik heb er best wat moeten verslijten (en verwaarlozen) om erachter te komen welke ik nou wel echt gebruikte en fijn vond om mee te werken.

Hoe ik bij mijn huidige planner terecht ben gekomen? Vreemd verhaal. Op LinkedIn zag ik een bericht voorbij komen van een oud blogvriendinnetje die geholpen had als tekstschrijver voor de website van een andere blogger die een eigen planner had gemaakt. Het trok mijn aandacht maar ik liet het al snel weer varen. Tot ik een week later er weer aan dacht en toen veel te lang bezig ben geweest om op mijn LinkedIn mijn tijdlijn door te struinen om de post weer te vinden. Duurde even, maar lukte. Ik kwam op de website terecht en daar was hij, de Balans Planner.

Het bleek de redder in nood tijdens mijn verhuizing. Alle taken die moesten gebeuren voor ik mijn huis verliet had ik op een grote lijst op mijn deur hangen. Daarna ging ik telkens kleine taken per dag in mijn planner zetten. Taken waarvan ik zeker wist dat ik ze af zou kunnen krijgen. Mij teveel taken toebedelen en je dan aan het einde van de avond kut voelen omdat je ze niet af had gekregen, dat werd hem niet. Ik deelde het ook per dag in, niet per week… want wat als ik iets moest doorschuiven en daardoor alles mis liep? Nope… not going to happen. Ik had leuke kleurtjes gevonden (pastel markeerstiften… hallo!) om de taken te kunnen afstrepen en het werd nog gaaf ook nog. Wie was ik geworden?

Al met al heeft mijn planner mij geholpen om een week voor schema klaar te zijn met alles voor de verhuizing. Wat gaaf!

Ik gebruik de planner nog steeds, wel wat minder intensief dan voorheen, maar vooral met de plannen op de lange baan is het handig om het op te kunnen schrijven en zo niet dubbel te plannen. De kleurtjes zijn er ook nog steeds, ze hebben geen speciale betekenis, gewoon kleurtjes. En het afstrepen van dingen blijft leuk. Done and Done!

Heeft de planner ook nadelen? Dat is natuurlijk persoonlijk, maar heb er twee. Voor mij is het niet nodig om elke week een doel te stellen of te reflecteren op de afgelopen week. Met een 40 urige werkweek is mijn leven niet zo spannend, dus ga ik meer door de motions dan dat ik echt grootse plannen ga maken. Misschien komt dat wel meer in de tijd dat wij een huis gaan kopen. Dan moet er natuurlijk ook weer veel gebeuren en in een bepaalde tijdlijn.

Ook was het wel even een ding om alle weken en data er handmatig in te zetten. Vooral als je afspraken maakt voor over een paar maanden. Als de datum er dan nog niet in stond was het meteen even onhandig. TOCH ben ik van mening dat dit handiger is, want nu kan je zelf een beginpunt zoeken en hoef je niet meteen de eerste paar maanden van een van tevoren ingevulde agenda af te schrijven. Nu gebruik je hem helemaal. Maar ik kan gewoon niet zeggen dat het niet af en toe niet irritant was.

De balans planner is te krijgen in meerdere uitvoeringen en te vinden op BOL.com en op de eigen website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *