Heroes Dutch ComicCon 2019

Afgelopen weekend was het weer tijd voor Dutch ComicCon in de Jaarbeurs in Utrecht. 2 keer per jaar ben ik er dan ook te vinden, want elke keer kijk ik mijn ogen weer uit en ga ik met super leuke goodies naar huis die ik anders nergens gevonden zou hebben. Meestal gaan wij op de zondag, want dan is het net wat rustiger dan op de zaterdag, die bijna altijd uitverkocht is.

De vraag die ik vaak krijg als ik zeg dat ik naar ComicCon ga is of ik ook ‘verkleed ga’. Nu heb ik dat wel eens gedaan, maar de afgelopen keren niet. Toch ben ik het wel weer van plan, maar dat zal misschien volgend jaar zijn. (ligt een beetje aan hoeveel ik tegen die tijd afgevallen ben hahaha).  Je ziet natuurlijk wel veel mensen in cosplay, zoals dat zo netjes heet. Sommige herken ik en zijn super gaaf gedaan, sommige herken ik en denk ik… jammer. Andere heb ik geen idee wie het moet zijn en bij weer andere hoop ik oprecht dat het iets of iemand moet voorstellen. Serieus, de vorige keer liep er ineens een wat oudere man langs in vol latex pak en hoge hakken. Dat is niet cosplay, dat is gewoon creepy.

Deze editie waren er extra strenge veiligheidsmaatregelen genomen gezien het recente schietincident in Utrecht. Bij heel veel cosplay hoort namelijk een wapen en hoe nep ze ook zijn, op dit moment is het klimaat in Utrecht er niet naar om daar vrolijk mee over straat te lopen. Ook wij hebben een doorzichtige tas aangeschaft (tientje op Bol), omdat ook alle spullen zichtbaar moesten zijn. Achja, het zijn kleine aanpassingen waar veel te veel mensen zich naar mijn mening veel te druk over maakte. Tuurlijk is het zuur als bij jouw outfit echt een wapen hoort, maar het weegt gewoon niet tegen elkaar op.

5 hallen vol vermaak, maar de hal waar ik het meeste rondgelopen heb, zijn die met de kramen. Wat wordt er veel verkocht zeg, allemaal winkels die hun spullen aanprijzen. Natuurlijk moet ik langs de Funko’s om te kijken of er nog een gave tussen zit en ook de bordspellen kan ik niet voorbij lopen. De comics heb ik dit keer niet zoveel te zoeken gehad verrassend genoeg. Ik heb gewoon nog meer dan genoeg thuis liggen om te lezen en daar hoefde niet meteen nieuwe bij.

Wat ik wel gevonden heb zijn een paar pareltjes waar ik super blij mee ben. Ik ben niet met tassen vol naar huis gegaan, maar ben super blij met mijn aankopen.

metalen koperen dobbelstenen. Ik ga wel een dice-tray nodig hebben hiervoor, want anders verniel ik volgens mij de tafel. Ze zijn nogal zwaar. Ook staat er koper op het doosje, maar in mijn wereld zijn ze toch echt rosé goud.

Kittens in a blender – card game. Een niet al te moeilijk kaartspelletje om er snel even bij te pakken asl er vrienden over de vloer zijn. Altijd leuk. Dit spelletje sprak mij wel aan… want hallo… katten! Of nee, KITTENS!

Total Tank Girl – comic. Ondanks dat ik net zei dat ik niet zo te vinden was bij de comics, kon ik deze niet laten liggen. Ik ben groot fan van de film Tank Girl en er is niet al te veel van te vinden tegenwoordig (de film is dan ook al 23 jaar oud). Dus als ik dan zoiets als dit zie, MINE!

In totaal hebben we zo’n 4.5 uur rondgelopen en onze ogen uitgekeken. Er waren ook genoeg eettentjes, zitplaatsen en zoveel verscheidenheid aan wat je kan doen. Je kan er ook voor kiezen om te gaan gamen, achter een pc, of bij de arcades. Kramen kijken, films kijken, panels bijwonen, op de foto met bekende mensen, noem het maar op… je kan het doen.

Van bijna alle populaire onderwerpen is wel wat te vinden. Wat ik vooral veel zie is van Game Of Thrones, Harry Potter, Star Wars, Disney, Marvel en DC. Maar ook de Anime kant van comics mag natuurlijk niet ontbreken, och man wat zie je veel van die meisjes ook rondlopen. Voor iedereen is er wel wat en omdat het elke keer zo anders opgezet wordt verveelt het tot nu toe nog niet.

Twee keer per jaar kun je voor ComicCon terecht in de Jaarbeurs in Utrecht. Eind maart en eind november. Ook is er in de zomerperiode nog een ComicCon in Amsterdam, maar die viel ons de laatste keer zo tegen, dat wij daar niet meer heen gaan.  In vergelijking, de Jaarbeurs trekt er 5 zalen voor uit. De RAI in Amsterdam had 1 zaal en alleen in het midden van die zaal stonden wat kramen, dat was het.

Ik kan het echt iedereen aanraden om eens te komen kijken als je ook maar iets hebt gelezen wat je interessant lijkt, want je kan zoveel vinden. Je kijkt je ogen uit. Is een groot budget nodig? Nee eigenlijk niet. Je moet gewoon wat verstandig met je geld om gaan en niet alles kopen waar je oog maar op valt, want ja, dan ben je wel een vermogen kwijt.

Voor ons is Dutch ComicCon een heerlijk dagje uit in Utrecht en wij kijken er altijd enorm naar uit als het er weer aan komt. De kaartjes vind ik relatief goedkoop voor wat je krijgt, maar het eten aldaar is duur. Gelukkig mag je ook eigen eten en drinken mee brengen als dat iets is wat je wil. Ja, het is enorm druk, maar die menigte wen je ook aan. Af en toe moet je gewoon even wat geduld hebben als je iets wil bekijken, want met jou ook 30 man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *